Сокобања има своје кандидате за „Ритам Европе”

Друштво

Све популарније дечије музичко такмичење „Ритам Европе” које се емитује уживо на телевизији и ове године има ће представнике из Сокобање. На јучерашњој аудицији у бисокопу „Моравица” одлучено је да у Кикинду, где ће се одржати финално такмичење, путују Јустина Јакшић, Магдалена Жугић и Јана Милетић. Ову одлуку донели су музички директор фестивала Немања Антончић и кореограф Милан Милинковић.

Ненад Јеремић, организатор овог фестивала који се одржава и у Црној Гори, Републици Српској и Северној Македонији присуствовао је аудицији и истакао да је било врло квалитетних учесника и тежак задатак пред жиријем.

– Имали смо тежак одабир што се тиче вокалног и плесачког дела. У Сокобањи је било између 12 и 15 пријављених, њих троје два певача и један плесач ће представљати Сокобању на овогодишњем фестивалу. Њих очекују два кампа у продуженом трајању, где их очекује лепо дружење, али и јако напоран, целодневни рад са нашим едукаторима, где ће се спремати за телевизијски наступ који нас очекује негде, ако буде све по плану, у октобру месецу на Првој српској телевизији – рекао је Јеремић и додао да први камп учеснике очекује већ у мају.

Координатор такмичења у Сокобањи ове године је већница Ана Милановић. Она се захвалила организаторима што су и ове године изабрали ову општину и изразила жељу да следеће године Сокобања буде домаћин републичког такмичења.

Иако су прошле године заблистале у „Ритму Европе” и побрале симпатије публике, Јустина и Магдалена кажу да су имале трему пред јучерашњу аудицију, али да је страх надјачала велика жеља да поново учествују.

– Много сам срећна и било је неизвесно. Прошле године ми је стварно било много лепо и хтела сам да наставимо то дружење и ове године, тако да сам задовољна и срећна – рекла је Јустина.

– Било је пуно треме око пролажења и замало па се нисам пријавила због тога, али Јустина ме је натерала да се пријавим зато што треба поново да се осети то јако фантастично искуство које смо ми имале у Зрењанину – додала је Магдалена.

Јана Милетић, која ће ове године учествовати први пут на такмичењу „Ритам Европе”, такође је са великим одушевљењем поздравила одлуку жирија.

– Била сам под таквом тремом и таквом нервозом. Дуго сам чекала ову аудицију, јер прошле године нисам имала прилике да се пријавим. Могла бих да скачем од среће, буквално – рекла је Јана.

Прошле године Сокобања је први пут учествовала на овом такмичењу, када су је представиле сестре Симона и Јустина Јакшић и Магдалена Жугић. Оне су тада извеле песму „Fulenn” са којом је Француска учествовала на Евровизији.

Текст: Кристијан Ђорђевић; Јелена Радовановић

Фото: Кристијан Ђорђевић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 3 =