Четири филмске премијере пред овдашњом публиком

Друштво Култура

Нови овонедељни репертоар биоскопа „Моравица” доноси чак четири премијере, од којих ће две бити приказане вечерас, а две у суботу. Ради се о најновијим остварењима „Место злочина”, „Покидан”, „Жеља” и „Наполеон”. Поред тога на програму су и даље најновији наслови из светске и домаће кинематографије.

„Место злочина” је црна комедија и крминалистички трилер о плаћеном убици Реџи Питу, његовом шефу Гордону и посрнулој власници уметничке галерије Патриши. Гордон је, наиме, члан организације која „пере” новац продајом кривотворених уметнина.

Није се ни слутило да ће аутор уметничких дела (убица Реџи Пит), ускоро доживети огроман успех, а његове кривотворине постати главна тема у граду. Ума Турман и Семјуел Л. Џексон након 20 година поново заједно у забавној крими комедији, заједно са Џоом Манганељом који тумачи лик Реџија Пита.

Вечерашњи термин, од 18 часова и 30 минута, резервисан је за премијеру филма „Место злочина”. А репризе су заказане за недељу (20 часова и 30 минута) и уторак (18 часова и 30 минута).

Филм „Покидан” настао је по мотивима живота Александра Вуксановића – Аце Лукаса. Предраг Драгомировић је тридесетогодишњак, познат по свом таленту свирања клавијатуре, тренутно живи код родитеља, свира у групи „Шкорпиони” са својим друговима и у срећној је вези са Надом. Без јасне представе о даљем току свог живота запада за око познатој рок звезди Ана Марији која је у потрази за клавијатуристом. У тренутку када мисли да му је живот отворио једна врата суочава се са низом проблема који га одведе у дугове. Живот му се још једном осмехнуо када га у локалном подруму примећује естрадни менаџер Вања и тада се Пеђин живот мења из корена.

Филм ће бити приказан вечерас у 20 часова и 30 минута, као и у суботу и понедељак од 18 часова и 15 минута.

Најмлађе посетиоце биоскопа „Моравица” очекује премијера најновијег Дизнијевог остварења, цртаног филма „Жеља”, која је заказана за суботу, 25. новембар, у 16 часова и 30 минута.

Организатор пројекције филма обезбедио је за малишане дружење са аниматором и поделу постера из филма, које ће кренути у 15 часова и 30 минута.

Смештена у магичном царству Росас, прича цртаног филма „Жеља” нас упознаје са Ашом, оптимистичном девојком бритког ума која веома брине о својој заједници. У тренутку када се Аша окрене ка звездама како би замислила жељу испред ње се пјављује небеска сила, мала лопта безграничне енергије. Заједно, оне се суочавају са најстрашнијим непријатељем. Како би спасили заједницу доказују да воља једног храброг људског бића и магије звезде могу чинити чудесне ствари.

Цртани филм ће бити приказан и у недељу (26.11.) и уторак (28.11.) од 16 часова и 30 минута. Као и сви ранији филмови и овај је синхронизован на српски језик.

„Наполеон” је епски акциони спектакл који детаљно приказује успоне и падове легендарног француског цара Наполеона Бонапарте, кога тумачи добитник Оскара Жоаким Финикс. Насупрот задивљујућој позадини филмског стваралаштва великих размера које је створио легендарни редитељ Ридли Скот, филм приказује Бонапартин немилосрдни пут до моћи кроз призму његовог зависничког, променљивог односа са својом једином истинском љубављу, Жозефином, показујући своје визионарске војне и политичке тактике против неких од најдинамичнијих битака икада снимљених.

„Наполеон” своју сокобањску премијеру доживљава такође у суботу у термину од 20 часова и 30 минута. Овај филм биће поново приказиван и у понедељак и среду у истом термину, дакле, од 20 часова и 30 минута.

За сокобањску публику и овога пута ће се наћи домаћe остварењe „Чувари формуле”, а наставља се и приказивање филма Игре глади: Балада о птици певачици и змији” и „Пет ноћи код Фредија”.

У редовном репертоару за најмлађе посетиоце и даље се налазе „Тролови – Бенд на окупу” и „Кантервилски дух”. Филмови су синхронизована на српски језик.

Према плану и програму рада биоскопа „Моравица” петак је нерадни дан.

Комплетан репертоар за период од 23. до 29. новембра можете погледати на следећој фотографији:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten − 3 =