Сокобања и ове године у „Ритму Европе”

Друштво Забава

Заменик председника општине Сокобања Владимир Миловановић и Игор Карадаревић, директор фестивала „Ритам Европе” потписали су јуче у свечаној сали општине Сокобања Уговор о сарадњи за сезону 2024. Потписивању Уговора присуствовали су и Оливера Денић, народна посланица и координаторка за телевизијски фестивал „Ритам Европе”, Давид Макевић, извршни директор фестивала, Ана Милановић, чланица општинског већа општине Сокобања, као и Јустина Јакшић и Магдалена Жугић, ученице другог разреда сокобањске гимназије, које су наше место савршено представиле на фестивалу одржаном протекле године, и надамо се и ове године са још већим успехом.

Народна посланица Оливера Денић каже да је Сокобања, након петнаест година паузе, прошле године учествовала на овом највећем телевизијском фестивалу у Србији. Наше место представиле су тада сестре Симона и Јустина Јакшић и Магдалена Жугић и то песмом „Fulenn”, са којом је Француска учествовала на Евровизији.

– Наше представнице су прошле године привукле велику пажњу на себе и мислим да је то одлична ствар пошто Сокобања има много талентоване деце. Поред тога што им овај фестивал омогућава да покажу своје таленте, он има и васпитну улогу јер ће млади на овај начин научити како да се сутрадан понашају са конкуренцијом када се на терену буду срели са неким озбиљнијим пословима. Тако да смо ми драге воље одлучили да ове године учествујемо поново. Оно што бих такође волела да истакнем јесте то да је Сокобања привукла пажњу скандинавских амбасадора тако да очекујемо убрзо посету амбасадорке Норвешке – истакла је Денић.

Директор фестивала је истакао одличну сарадњу са општином Сокобања која је успостављена прошле и настављена ове године. „Ритам Европе” је највећи државни пројекат у овој сфери и једини екранизовани фестивал, тако да свакој општини и граду веома значи учешће у овом великом пројекту.

– Ми смо се и данас окупили јер смо сложни око идеје да деца Србије треба да имају, сигурну, извесну будућност. Деца општине Сокобања биће у 25 најважнијих градова из Србије који ће бити присутни на Првој Српској Телевизији. Сам наступ је најбоља промоција Сокобање кроз песму и игру јер они певају за неку од земаља Европе. Ми смо се договорили да општина Сокобања буде збратимљена односно партнер са амбасадом Краљевине Норвешке. Њена екселенција Кристин Мелсом, амбасадорка Норвешке, поводом тога ускоро ће посетити општину Сокобања – истакао је Карадаревић.

Јустина и Магдалена, прошлогодишње учеснице, присуствовале су данас потписивању Уговора истакавши да ће сигурно учествовати и на овогодишњој аудицији. Оне су посебно истакле одличну сарадњу са својом координаторком Оливером Денић, која је о свему бринула и све савршено организовала.

– На фестивалу прошле године је било прелепо, изнад мојих очекивања, организација је била савршена као и домаћин град Зрењанин и сигурно ћу се пријавити и ове године – рекла је Магдалена, која је прошле године на аудицију дошла као подршка другарици без намере да учествује, али је била примећена од стране организатора и са поносом је представила нашу општину.

Њена школска другарица Јустина која је иначе завршила нижу музичку школу за гитару и уписала нижу музичку школу соло певања каже да су након наступа сви из њене околине били презадовољни, и да не прође дан да и сада не погледају бар једном њихов прошлогодишњи наступ.

– То је било једно дивно искуство пре свега због тога што смо имале прилику да наступимо на великој сцени и све је било веома професионално – рекла је Јустина.

Карадаревић каже да ће аудиција у Сокобањи бити одржана средином априла и да он очекује да ће ове године учествовати већи број младих.

– Ја сам велике наде уложио у у ове две младе даме, али желим да што већи број деце прође аудицију. Дакле, да имамо барем дупло више деце на сцени из Сокобање. Прошле године смо имали њих три, а сада се надамо да буду најмање њих шест, зато што то Сокобања заслужује и зато што је то одлична промоција овог места – додао је он.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 5 =