Resnik

На летњој позорници у Реснику одржан једанаести Сабор фолклора

Друштво

Једанаести Сабор фолклорa „Ресник 2022ˮ одржан је у суботу на летњој позорници. Пред многобројном публиком и као увек у савршеној организацији, ове године наступило је једанаест културно-уметничких друштава. Поред домаћина, КУД „Душан Јовић”, наступили су: КУД „Илинско врело” из Илина, КУД „Топлица” Прокупље, КУД „Драинацˮ из Блаца, КУД „Петар Радовановићˮ – Злот, КУД „Младостˮ Авала, КУД „Планаˮ из Велике Плане, КУД „Градосковоˮ – Зајечар, КУД „Буковик” из Мозгова, КУД „Младостˮ – Читлук и по први пут КУД „Гошаˮ из Смедеревске Паланке. И ове године гости сабора били су чланови најстаријег културно-уметничког друштва Србије – КУД „Абрашевићˮ.

Већ по традицији, учесници су се окупили у центру села, а затим је кренуо дефиле до летње позорнице у Реснику. На почетку су додељене захвалнице пријатељима фестивала. Овогодишњи сабор отворио је Миодраг Николић, председник општине Сокобања, који је истакао да му је посебно драго што су се мештани окупили у толиком броју и што је Ресник успео не само да одржи једну овакву манифестацију већ и да је подигне на виши ниво.

Resnik

– Волео бих да се у свим селима одржавају овакве манифестације и да постоји агилност и толики ентузијазам какав имају млади људи који организују ову манифестацију у Реснику и труде се да сваки пут буде све у реду и све боље и боље – додао је Николић.

Resnik

Присутнима се обратила и народна посланица Јана Матеовић која је истакла да ће се у републичким одборима у којима се налази, а посебно се то односи на одбор за заштиту животне средине, трудити да још више унапреди ово село и сам изглед позорнице.

Већ дуже од једне деценије, сви учесници и публика изузетно су задовољни организацијом самог сабора. Младен Милосављевић, председник организационог одбора фестивала, каже да је ова манифестација веома битна за читаво село.

Resnik

– Оно што бих хтео да нагласим је да овај фестивал има велики значај за нашу месну заједницу, од њега све почиње и око њега се све врти тако да се читаво село припрема за овај данашњи дан и зато све изгледа како изгледа. Раније су се одржавале манифестације другог типа, али фолклорне манифестације су баш доста посећене и као да је ова позорница створена управо за њу – истакао је Милосављевић.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − fourteen =