Sokobanja formira svoj mažoret tim

Društvo

Nakon izuzetno uspešnog organizovanja Evropskog prvenstva u mažoret plesu, Evropska mažuro Asocijacija (EMA) je predložila, a opština Sokobanja prihvatila da formira svoj mažoret tim.

Audicija za buduće mažoretkinje, starosti od četiri do devetnaest godina, biće održana u petak 21. septembra u fiskulturnoj sali O.Š „Mitropolit Mihailo”, saznajemo od predsednika Inicijativnog odbora „Sokobanjskih mažoretkinja” Vladice Minića. U zavisnosti od uzrasta, mažoretkinje će biti podeljene u četiri kategorije. Devojčice starosti od četiri do osam godina činiće dečiji sastav, od osam do jedanaest kadetski, od jedanaest do petnaest juniorski, a od petnaest do devetnaest godina seniorski sastav.

Audiciju će realizovati licencirani treneri iz Bele Crkve koji će ovom prilikom ocenjivati koordinaciju pokreta i ritmičke sposobnosti kandidatkinja. Maloletne devojčice, odnosno mlađe od 18 godina moraju doći u pratnji roditelja. Prvi treninzi dece koja prođu audiciju biće organizovani već u subotu, 22. septembra, i u nedelju, 23. septembra, u dva termina od 9-12 časova i od 16 do 19 časova.

Prema pravilima Evropske mažoret asocijacije, u slučaju formiranja novog mažoret tima mora proći tri godine da bi mažoretkinje stekle pravo da učestvuju na Evrospkom prvenstvu. Međutim, ponovo zahvaljujući dobroj organizaciji nedavno održanog prvenstva, EMA će u slučaju Sokobanjskog tima napraviti presedan i devojčicama dozvoliti da se već naredne godine takmiče na Evropskom prvenstvu, kaže Minić.

Koja država i koji grad će biti domaćin 21. Evropskog prvenstva u mažoret plesu znaće se u februaru naredne godine, dodaje naš sagovornik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

thirteen − six =