Акција „Дан пешачења у Србији” одржана у суботу

Друштво

Планинарска акција „Дан пешачења у Србији”, у организацији ПК „Озрен” уз подршку Планинарског савеза Србије и општине Сокобања, одржана је у суботу.

Учесниици су на располагању имали три стазе. „Поповица” дужина 2,90 километара са висинском разликом од 45 метара која спада у категорију лаких, стаза „Лептерија-Сокоград” дужине 5,30 километара са висинском разликом од 90 метара, такође из категорије лаких и стаза „Видиковци Сокобање” из категорије средње тешких стаза, дужине 7,80 километара и висинском разликом од 420 метара. Ове године учешће у акцији узело је око 150 особа.

– Дан пешачења у Србији је спортско рекреативна манифестација коју овог 15. септембра организују планинарски клубови у Србији под покровитељством Планинарског савеза Србије, уз подршку Министарства просвете, науке и технилошког развоја и Министарства омладине и спорта републике Србије. Циљ манифестације је подстицање здравих животних навика, указивање на значај кретања за унапређење здравља и радне способности, социјализација и развој туристичких потенцијала кроз уређење и експлоатацију пешачких путева у Србији – каже Драган Кнежевић, потпредседник ПК „Озрен”.

Zlata StanojevicУчешће у овогодишњој акцији узела је и седамдесетчетворогодишња Злата Станојевић из Аранђеловца, која сваке године долази у Сокобању због, како каже, њене прелепе природе. Према њеним речима ова акција је прави начин за промоцију тих лепота туристима који долазе у Сокобању, али и мештанима који немају навику да шетају природом и бораве у природи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × five =