Сокобања формира свој мажорет тим

Друштво

Након изузетно успешног организовања Европског првенства у мажорет плесу, Европска мажуро Асоцијација (ЕМА) је предложила, а општина Сокобања прихватила да формира свој мажорет тим.

Аудиција за будуће мажореткиње, старости од четири до деветнаест година, биће одржана у петак 21. септембра у фискултурној сали О.Ш „Митрополит Михаило”, сазнајемо од председника Иницијативног одбора „Сокобањских мажореткиња” Владице Минића. У зависности од узраста, мажореткиње ће бити подељене у четири категорије. Девојчице старости од четири до осам година чиниће дечији састав, од осам до једанаест кадетски, од једанаест до петнаест јуниорски, а од петнаест до деветнаест година сениорски састав.

Аудицију ће реализовати лиценцирани тренери из Беле Цркве који ће овом приликом оцењивати координацију покрета и ритмичке способности кандидаткиња. Малолетне девојчице, односно млађе од 18 година морају доћи у пратњи родитеља. Први тренинзи деце која прођу аудицију биће организовани већ у суботу, 22. септембра, и у недељу, 23. септембра, у два термина од 9-12 часова и од 16 до 19 часова.

Према правилима Европске мажорет асоцијације, у случају формирања новог мажорет тима мора проћи три године да би мажореткиње стекле право да учествују на Евроспком првенству. Међутим, поново захваљујући доброј организацији недавно одржаног првенства, ЕМА ће у случају Сокобањског тима направити преседан и девојчицама дозволити да се већ наредне године такмиче на Европском првенству, каже Минић.

Која држава и који град ће бити домаћин 21. Европског првенства у мажорет плесу знаће се у фебруару наредне године, додаје наш саговорник.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × five =