Sokobanja dočekuje mažoretkinje

Društvo

Jubilarno, 20. Evropsko prvenstvo u mažoret plesu biće održano u Sokobanji od četvrtka 6. do nedelje 9. septembra. U okviru takmičenja koje se prvi put održava u Srbiji 48 ekipa sa 1200 takmičara iz šest zemalja pokazaće svoje umeće u mažuro plesu.

 

Takmičarski deo manifestacije održavaće se u Sportskoj hali sokobanjske srednje škole. Za sve građane i turiste posebno će biti zanimljiv treći dan održavanja manifestacije odnosno subota 8. septembar, kada će sve mažoret trupe prodefilovati centrom Sokobanje, od Stare škole, pored crkve do kafića „Amam“ i od centralnog gradskog trga prema Ozren bašti gde će biti montirana specijalna tribina za predsednika opštine Sokobanja, članove Evropske mažoret federacije i njihove goste. Mažoretkinje će tada po protokolu pozdraviti predsednika opštine i uručiti mu prigodne poklone u vidu suvenira iz svog mesta.

Jedan od glavnih razloga zbog kog je Sokobanja odabrana da ove godine bude prestonica mažuro plesa je njeno mermerno šetalište u centru koje će nakon dužeg niza godina omogućiti da se u okviru ove manifestacije održi defile na otvorenom.

Takođe, atraktivan biće i poslednji dan, nedelja 9. septembar kada će na bini u centru Sokobanje ispred „Miloševog konaka“ biti organizovano proglašenje pobednika i dodela priznanja.

– Turistička organizacija Sokobanja tokom godine organizuje veliki broj manifestacija, nacionalnog ili internacionalnog ranga, neke su tradicionalne i traju duže od pola veka, ali Evropski šampionat mažoretkinja je zaista jedan kompleksan događaj i zato smo sve kapacitete uključili u njegovu realizaciju. Pored opštine i javnih preduzeća svi privredni subjekti daju podršku ovoj manifestaciji: stanodavci, Dom Zdravlja, Policijska stanica, Specijalna bolnica Sokobanja, turističke agencije i bukvalno je cela varoš stala iza ove manifestacije. Zato verujem da ćemo opravdati poverenje koje nam je mažoret asocijacija ukazala dodelivši nam ulogu domaćina ove godine – kaže Ljubinko Milenković, direktor Turističke oranizacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four − three =