Šah

Одржано 54. Државно екипно првенство слепих и слабовидих у шаху

Друштво Спорт

У хотелу „Моравица” протеклог викенда, односно од 1. до 3. новембра одржано је 54. Државно екипно првенство слепих и слабовидих у шаху.

– На првенству учествује девет екипа и то из Београда, Новог Сада, Ниша, Косовске Митровице, Шапца, Пожаревца и Земуна. Свака екипа има по четири играча и резерву тако да укупно учествује 45 играча. Темпо игре је 45 минута по играчу – рекао је Петар Врањковић, председник Националног спортског савеза слепих и слабовидих Србије.

Šah

Исидор Крстић, председник општине Сокобања, прогласио је отвореним државно првенство и поздравио такмичаре пожелeвши им пуно успеха и леп провод у Сокобањи.

– Мени је изузетна част што сте изабрали баш Сокобању да у њој одржите државно првенство у шаху, а ми ћемо учинити све да Сокобања из године у годину буде што боља и увелико радимо на томе јер је она данас једно велико градилиште. Наша је жеља да Сокобања, пре свега, постане лидер у привлачењу инвеститора који ће улагати у изградњу нових хотела – рекао је између осталог Крстић.

Šah

Организатор овог државног првенства је Национални спортски савез слепих и слабовидих који је основан на инцијативу неколико клубова и друштава спорта и шаха слепих и слабовидих и Савеза слепих Србије. Он је пуноправни члан Спортског савеза Србије, а прихваћен је и као равноправни партнер од стране Министарства омладине и спорта Владе Републике Србије на исти начин као и други Национални Савези из разних спортова.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 1 =