Сокобања део пројекта летњег кампа за младе из дијаспоре

Друштво

Председник општине Сокобања Миодраг Николић потписао је јуче уговор о Програму финансијске подршке са министром без портфеља у Влади Републике Србије Ђорђем Милићевићем, задуженим за координацију активности и мера у односима са дијаспором.

Према овом програму, у 20 одабраних градова и општина ће током јула и августа месеца бити одржана укупно 22 тематска летња кампа за младе из дијаспоре.

Локалне самоуправе организују спортске, научне и културно-уметничке кампове у којима ће учествовати више хиљада младих из дијаспоре, а министарство са 120 милиона динара финансира цео пројекат чији је циљ стварање чвршћих веза матице и дијаспоре.

Уговоре са Министарством, поред Сокобање, потписали су и овлашћени представници Лапова, Тутина, Великог Градишта, Косјерића, Осечине, Пожаревца, Рашке, Зрењанина, Књажевца, Јагодине, Сјенице, Крушевца, Гаџиног Хана, Бољевца, Сремске Митровице, Сурдулице, Горњег Милановца, Алексинца и Аранђеловца.

‒ Наша влада препознаје важност дијаспоре и њиховог доприноса развоју Србије. Ови тематски летњи кампови представљају јединствену прилику за младе Србе из целог света да се повежу са својим коренима, науче више о нашој култури, историји и језику, али и да створе нова пријатељства. Ова искуства ће бити непроцењива и верујем да ће им помоћи да развију свој национални идентитет и да још више заволе Србију – истакао је министар.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − eleven =