Проглашени најбољи за месец мај

Друштво Туризам

У оквиру акције „Бирамо најбоље” коју спроводи Туристичка организација Сокобања, јуче су додељена признања најуспешнијима који су својим радом и ангажовањем дали посебан допринос унапређењу туристичке понуде Сокобање. По пропозицијама акције, почев од маја месеца до октобра, сваке године бирају се „најбољи” у девет категорија на месечном нивоу. Према речима Љубинка Миленковића, директора Туристичке организације Сокобања (ТОСБ), ове године се због поплава каснило са доделом признања за месец мај, тако да ће већ за десетак дана бити додељена признања и најбољима у јуну месецу.

Марко Милисављевић, проглашен је за најбољег станодавца у месецу мају а за најбољу туристичку агенцију „МОГИ-Турс”.

У категорији „Најлепше двориште” награду је за месец мај добио Младен Миљковић који живи у насељу Царина у улици Војводе Путника. Миљковић каже да у његовом дворишту има пуно биљака, простора за одмарање а да је његов отац најзаслужнији за изглед врта, мада учествују сви.

Миљковићи наравно поседују и смештајне капацитете, а наш саговорник истиче да уређено и пространо двориште знатно позитивно утиче на издавања. Према његовим речима многи туристи бирају њихове смештајне капацитете управо због предивног врта у коме могу да уживају и одмарају.

Ресторан „Рипаљка” проглашен је за најбољи угоститељски објекат у претходном месецу. Бранкица Најдић добила је признање у категорији „Најбољи туристички или угоститељски радник”. У категорији „Најбољи предузетник”, награду је добило предузеће „Адонис” док је КУД „Соко” добио награду као удружење које даје допринос развоју туризма. Најбољи гост је Лука Милки а туристичко сеоско домаћинство Слађане Илић проглашено је за најбоље у месецу мају.

Као и претходних година награђени на крају конкурса кандидују се за признање „најбољи” на годишњем нивоу. По завршетку акције, Туристичка организација Сокобања првонаграђене води на студијско туристичко путовање.

− Ове године то ће бити регија западне Србије па ћемо вероватно отићи и до Републике Српске, а након тога они ће имати нашу подршку у наредној години у смислу појачане промоције тих објеката и физичких лица. Сви објекти односно носиоци признања који своју туристичку делатност обављају у одређеним објектима, добијају и гравиране месингане плочице на којима пише да ТОСБ препоручује туристима услуге тог објекта, што заиста није безначајна ствар, јер на тај начин туристи чак и ако нису користили услуге тог објекта, у старту имају поверање у њега јер га препоручује ТОСБ − рекао је Миленковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen + seven =