Dani preduzetništva naslovna

Руски Крстур победник „Међународних дана ученичког предузетништва”

Друштво

Екипа „Руски Крстур” – Основна и Средња школа са домом ученика „Петро Кузмјак” из Руског Крстура победник је манифестације „Међународни дани ученичког предузетништва”. Друго место заузела је Економско-трговинска школа из Новог Пазара, а треће тим Средње стручне школе „Др Радивој Увалић” из Бачке Паланке.

Манифестација „Међународни дани ученичког предузетништва”, под покровитељством Општине Сокобања, а у организацији Средње школе „Бранислав Нушић” и Правно-пословне школе из Ниша, одржана је у бањи под Oзреном трећи пут заредом.

Preduzetništvo otvaranje

Тема овогодишњих дана ученичког предузетништва била је „Промоција Сокобање путем рекламног спота”. На основу приспелих радова ученичких тимова, које је оцењивао стручни жири у саставу Славољуб Ћирковић, Никола Стојановић и Марија Жикић, изабрано је 10 најбољих тимова.

‒ Поред тимова десет школа из читаве Србије ове године представила се и школа из Власотинца, као прошлогодишњи победник, затим представници школа организатора и гости из Софије. Тако да су током ове манифестације, која је трајала од 16. до 18. маја, тимови из четрнаест школа имали прилику да промовишу своје школе и градове на штандовима у центру Сокобање, јер је све било замишљено као неки мини сајам туризма ‒ каже Ана Милићевић, директорка Средње школе „Бранислав Нушић”.

« од 8 »

Стручни жири је једногласно екипу школе из Руског Крстура прогласио за победника овогодишње манифестације. Један од чланова жирија Славољуб Ћирковић истиче да је комисија, поред квалитета спота, узимала у обзир и колико је труда и иновативности уложено у његово стварање. Екипа у саставу матуранткиње смера туристички техничар Кристина Калмар, Николина Тркља и Дајана Недић из Руског Крстура осмислиле су спот који приказује породицу која размишља где је најбоље ићи на одмор, а затим њихова ћеркица иде на спавање, тоне у сан и сања Сокобању, док се буди чује се песма коју је екипа осмислила специјално за спот и која, према речима једне од чланицa тима Дајане Недић, омогућава да се овај спот емитује и на радио станицама, а не само као телевизијски спот.

‒ Другопласирана екипа из Новог Пазара је имала такође феноменалну презентацију са одличним говорницима, док је трећепласирана екипа из Бачке Паланке осмислила андроид апликацију за презентовање Сокобање тако да је комисија заиста ове године имала тежак задатак да одабере најбоље ‒ истиче Ћирковић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine + three =