Skituljko

„Смеши нам се љубав”

Култура

Дечија представа ,,Смеши нам се љубав”, као поклон малих глумаца школским другарима, у организацији Основне школе „Митрополит Михаило” и драмског педагога Јасмине Радовановић, биће одиграна у четвртак 31. јануара у библиотеци старе школе и то четвртог часа за ученике првог и другог разреде, а петог часа за ученике трећег и четвртог разреда основне школе.

Skituljko ‒ Ова комедија је низ аутентичних прича из мог живота и живота мени блиских људи, и односи се на анегдоте везане за љубав. Ја сам је играла са колегама који су професионални глумци као што су Јована Живановић која сада глуми у Академском позоришту у Нишу и Ана Шавија глумица Театра Дадов у Београду ‒ истиче Јасмина Радовановић, која је и писала сценарио за ову представу.

Ово је први пут да се представа игра у Сокобањи, а куриозитет је у томе да деца заиста и глуме децу.

‒ Моја жеља је била да представу поклонимо другарима мојих малих глумаца са којима иначе иду у школу за крај полугодишта. Наишла сам на одобрење управе школе и на обострано задовољство извешћемо представу. Ово није прва наша сарадња са сокобањском основном школом јер сам већ са својим ученицима учествовала на еколошком фестивалу са балетско – драмском формом ‘Легенда о чају’, а као Позоришна трупа ‘Скитуљко’ такође смо остварили успешну сарадњу, играјући своје представе за ученике ‒ истиче наша саговорница.

Јасмина Радовановић у Сокобањи живи од 1999. године. Основала је Позоришну трупу ,,Скитуљко” и у сопственој режији бави се својим послом, намењеном најмлађима. На наговор својих колега и пријатеља одважила се за рад са децом тек када је, како истиче, заиста била професинално,,зрела”.

‒ Након десетогодишње професиналне каријере и стеченог искуства за тај рад препручили су ме и факултети које сам студирала, Југословенска књижевност и српски језик, као и Факултет драмских уметности ‒ истиче Радовановић, која је према речима врсних познавалаца позоришта за децу, изабрала пут који је утабао Бранко Коцкица.

На крају нашег разговора Јасмина Радовановић је истакла да јој је жеља да у будућем периоду добије адекватан простор како би представа „Смеши нам се љубав” могла да буде одиграна и пред ширим аудиторијумом, односно приказана љубитељима позоришне уметности у нашем месту.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + 15 =