Осма смотра фолклора „Читлук 2023” у суботу

Друштво Култура

Културно уметничко друштво „Младост” из Читлука у суботу, 8. јула,организује 8. Међународну смотру фолклора „Читлук 2023”. Смотра фолклора биће одржана у Дому Културе у самом селу и окупиће велики број КУД-ова из целе Србије.

Припреме за наступ и сам дефиле кроз село заказан је од 16 од 18 часова, а сам почетак смотре је у 18 сати.

− КУД „Младост” из Читлука организује Осму Међународну смотру фолклора. Учествоваће 18 Културно уметничких друштава из целе Србије. Имамо и два Културно уметничка друштва који нам у госте долазе са Косова. Ова манифестација није такмичарског карактера. Организујемо је ради дружења и могу учествовати сви, мали и велики фолклораши као и ветерани. Тако да бих искористио прилику и позвао све грађане, госте Сокобање и љубитеље фолклора да нам се придруже и проведу овај дан са нама. Изволите да се дружимо − каже и позива Горан Илић, председник КУД „Младост” из Читлука.

Покровитељи Смотре фолклора су Општина Сокобања, Туристичка организација Сокобања, Културни центар Сокобања.

Село Читлук налази се на око 13 километара од Сокобање. Пут који води изласком из самoг града, према истоку и Књажевцу, одвешће вас и до села. Код Рудника мрког угља „Соко” је скретање и пут који води у центар Читлука и Дом културе у коме ће бити одржана Смотра. Читлук има и свој засеок који се зове „Истоци”, а популарни назив у Сокобањи и околини је „Врело”, јер се у самом засеоку налази и извор реке Моравице као и црква Светог  Илије, саграђена у 19.веку.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 + 13 =