Škola iz Beograda pobednik prvih „Nušićevih hajduka”

Kultura

Predstava „Lice i naličje”, dramske sekcije učenika mlađih razreda Osnovne škole „Branislav Nušić” iz Beograda, pobednik je takmičarskog dela manifestacije „Nušićevi hajduci”. Prema rečima Marije Stefanović, direktorke škole, ovo je predstava mlađih razreda u kojoj učestvuje veliki broj učenika.

– Uvek kada spremamo neki performans, mi očekujemo da ćemo biti dobri, konkurencija je bila velika ali smatramo da je žiri doneo pravu odluku – kaže naša sagovornica.

Nebojša Nušić, upravitelj „Nušić fondacije”, jedan od idejnih tvoraca manifestacije, kaže da je izuzetno zadovoljan jer je odziv svih škola bio maksimalan, a učenici i nastavnici motivisani da pokažu najbolje što mogu.

– Ovo je jedan lep edukativno-obrazovni skup i sa optimizmom gledam na budućnost ove manifestacije – dodao je Nušić.

Prema njegovim rečima, stručni žiri koji je bio sastavljen od nastavnika srpskog jezika, kulturnih radnika i ljudi iz medija, imao je težak zadatak koji je, prema mišljenju učesnika i organizatora, obavio na najbolji način jer su svi bili zadovoljni odlukom.

Takmičarski deo manifestacije, održan je u kongresnoj sali hotela „Moravica”. Učenici šest osnovnih škola, koje nose ime našeg poznatog komediografa, izveli su predstave sa tematikom iz Nušićevih dela. U revijalnom delu učenici sokobanjske srednje škole, kao domaćin, poklonili su svojim mlađim drugarima predstavu „Gospođa ministarka” koju su prema mišljenju publike izveli kao pravi profesionalci.

Manifestacija „Nušićevi hajduci”, održana je prvi put i okupila je sve škole iz zemlje i regona, koje nose ima Branislava Nušića. Njen cilj je negovanje društvenih vrednosti, uzajamnog poštovanja, podsticanje i vrednovanje tolerancije kod mladih ljudi, kao i razvijanje međugeneracijske solidarnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × 1 =