Промоција књиге „У загрљају песама и прича”

Култура

Промоција књиге „У загрљају песама и прича” аутора Славише Јевтића, одржана је јуче , на његов рођендан, у просторијама Народне библиотеке „Стеван Сремац”. Ово дело је права шареница и у њој свако може пронаћи понешто за себе и своју душу, садржи 180 епских, лирских, сатиричних и хаику песама, четири приче и 10 афоризама.

– Књига је првобитно носила назив ‘Загрљај песама и прича’, а онда сам додао предлог ‘у’, тако да се сада и ја и и читаоци грлимо са песмама и причама – каже аутор.

Штампана је у 200 примерака. Јевтић истиче, да му је посебно драго што је професорка Јелена Богданић, колегиница, са којом је некада радио у сокобањској средњој школи, својим присуством увеличала ову промоцију и што су ученици, којима професорка сада предаје казивали његове песме. Аутор је у оквиру свог представљања, говорио и о својој мајци којој је посвето ову књигу.

Славиша Јевтић је рођен 22.октобра 1950. године у селу Врмџа код Сокобање. Основну и средњу школу завршио је у свом крају. Вишу педагошку у Нишу, а Филолошки факултет у Београду, чиме је стекао звање професора српског језика и југословенске књижевности. Радио је као професор у Бољевцу, Бору и Сокобањи и као новинар у листу „Колектив”- Бор и листу „Каблови”- Зајечар . У загрљају песама и прича” је пета књига овог аутора, пре ње је објавио четири збирке песама „Вашар за враголане”, „Лист на води”, „На грани цветови” и хаику песме „На грани цветови 2”. Аутор планира, да наредне промоције одржи најпре у Бољевцу и Бору где је радио и живео, а затим у Алексинцу.

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight + eighteen =