Школа из Београда победник првих „Нушићевих хајдука”

Култура

Представа „Лице и наличје”, драмске секције ученика млађих разреда Основне школе „Бранислав Нушић” из Београда, победник је такмичарског дела манифестације „Нушићеви хајдуци”. Према речима Марије Стефановић, директорке школе, ово је представа млађих разреда у којој учествује велики број ученика.

– Увек када спремамо неки перформанс, ми очекујемо да ћемо бити добри, конкуренција је била велика али сматрамо да је жири донео праву одлуку – каже наша саговорница.

Небојша Нушић, управитељ „Нушић фондације”, један од идејних твораца манифестације, каже да је изузетно задовољан јер је одзив свих школа био максималан, а ученици и наставници мотивисани да покажу најбоље што могу.

– Ово је један леп едукативно-образовни скуп и са оптимизмом гледам на будућност ове манифестације – додао је Нушић.

Према његовим речима, стручни жири који је био састављен од наставника српског језика, културних радника и људи из медија, имао је тежак задатак који је, према мишљењу учесника и организатора, обавио на најбољи начин јер су сви били задовољни одлуком.

Такмичарски део манифестације, одржан је у конгресној сали хотела „Моравица”. Ученици шест основних школа, које носе име нашег познатог комедиографа, извели су представе са тематиком из Нушићевих дела. У ревијалном делу ученици сокобањске средње школе, као домаћин, поклонили су својим млађим другарима представу „Госпођа министарка” коју су према мишљењу публике извели као прави професионалци.

Манифестација „Нушићеви хајдуци”, одржана је први пут и окупила је све школе из земље и регона, које носе има Бранислава Нушића. Њен циљ је неговање друштвених вредности, узајамног поштовања, подстицање и вредновање толеранције код младих људи, као и развијање међугенерацијске солидарности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − two =