Sokolovo pero

„Соколово перо” у Тополи

Друштво Култура

Слађана Милијић, председник књижевног клуба Соколово перо, представила је своју књигу Аброви од планину Ртањ, публици у Тополи, у градској библиотеци Радоје Домановић.

У најновијем ауторском делу књижевнице из Сокобање, Слађане Милијић, заступљене су приче и песме на призренско-тимочком дијалекту, са посебним особеностима врмџанског и кривовирског говора, које је на стручан, али разумљив начин присутнима представио професор књижевности Славиша Јевтић, из Сокобање. Малобројни посетиоци као и радници библиотеке нису крили задовољство, одушевљење и интересовање за дело Слађане Милијић, што је показало и једносатно дружење и разговор након завршетка промоције.

Sokolovo pero

Песме и приче читали су Кристина Милијић, Емилија Анђелић, Владимир С. Путник, Славиша Јевтић и Слађана Милијић. На крају представљања књиге, Емилија Анђелић је присутне почастила песмом „Удаде се Јагодо”.

Чланови књижевног клуба „Соколово перо” из Сокобање, у размаку од четири дана двапут су гостовали у Тополи и оставили лепе утиске и отворили врата тополске библиотеке за будуће наступе и дружења.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two + nineteen =