resnik

Играло се коло у Реснику

Култура

Осми сабор фолклора „Ресник 2018” одржан је у суботу на летњој позорници у Реснику. Ове године учешће на смотри узело је десет културно уметничких друштава. Поред домаћина ,КУД-а „Душан Јовић”,учествовали су: КУД „Соко” Сокобања, „Младост” Грачац из Плочника, „Бистрица” из Дворана, „9. август” из Лучине, КУД „Алексиначки рудник” из Алексинца, „Младост” из Читлука, „Буковик” из Мозгова, „Гркиња” из Гаџиног Хана и КУД „Никола Тесла” из Нишке бање. Песме о Косову отпевале су Симона Јакшић и Ангелина Стојановић из Сокобање. Сабор је почео дефилеом свих учесника и заједничким колом.

Председник месне заједнице Ресник Ратко Живадиновић каже да је много труда уложено не само у организацију овогодишњег сабора већ и у реконструкцију летње позорнице која би у будућности требало да буде објекат са кровом у коме би могле да се реализују манифестације и у случају неповољних временских прилика.

Једно од културно уметничких друштава које је учествовало на сабору је КУД Никола Тесла из Нишке бање. Драгана Николић члан овог друштва каже да су први пут у Реснику и да су одушевљени амбијентом и организацијом.

Сабор је и ове године подржала локална самоуправа. Председник општине Исидор Крстић , који је и отворио овогодишњи сабор, каже да ће општина Сокобања и даље подржавати Сабор фолклора у Реснику као и манифестације у осталим заједницама на територији општине Сокобања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five + nineteen =