Девојчица из Београда ове године освојила главну награду на „Маратону жеља”

Друштво Култура

„Маратон жељаˮ, 15. по реду, одржан је у суботу. Већ по традицији ова атрактивна манифестација се деценију и по одржава првог викенда септембра.

Маратон жеља је манифестација туристичко-забавног и спортско рекреативног карактера. Задатак учесника је да прошетају најживописнијим пределима сокобањског краја и посете неколико дестинација, које доказано испуњавају жеље онима који у то верују. Циљ манифестације је да се учесници добро забаве, рекреирају и међусобно друже, а уз мало среће и да освоје неку од вредних награда.

Конкретно сваки посетилац мора да посети дрво жеља на Бањици, Богородицу у стени на Лептерији, извор Рујник у подножју Сокограда и Завичајни музеј, који је завршно одредиште односно циљ. На свакој локацији учесници треба да замисле жељу и испуне одређени задатак, након чега добијају печат.

Велики допринос манифестацији дали су ученици средње школе „Бранислав Нушићˮ, смер туристички техничар, који су помогли учесницима маратона да што брже и лакше обиђу све локације и испуне неопходне задатке.

Спонзори 15. „Маратона жељаˮ били су: Туристичка организација Сокобања, Туристичка агенција „Соко турс”, Туристичка агенција „ДМ”, Апартмани Биљане Ђокић, ресторан „Рипаљка”, ресторан „Чикаго”, ресторан „Бони”, Спортско рекреативни центар „Подина” и MMM Cinema.

Колико ће се жеља испунити и коме, то ће у наредном периоду видети учесници ове занимљиве манифестације, али свакако су сви они у суботу имали прилику да учествују у игри изненађења на задњој локацији и да извуку занимљиве награде односно пригодне сувенире са обележјима Сокобање. Извлачење главних награда одржано је у амфитеатру Завичајног музеја.

Главну награду, петодневни боравак у Сокобањи за две особе, дародавац ТОСБ, освојила је Петра Ћеферјановић из Београда, девојчица која је све дестинације обишла заједно са својом мамом Драганом и старијом сестром Милицом.

Драгана Ћеферјановић, мајка срећне добитнице, каже да су први пут учествовале на овој манифестацији и да су о њој сазнали тако што су се информисали у ТОСБ. Све три су одушевљене манифестацијом и сигурне да ће и наредне године опет учествовати.

− Дивно смо се провели, старија ћерка је инсистирала да све обиђемо, а ми смо се негде кретали брже, а негде спорије због млађе ћеркице која је и освојила награду. Било је веома занимљиво јер смо имале утисак као да тражимо благо. Највише нам се допало бацање новчића у извор и замишљање жеља − рекле су Драгана и Милица.

1 thoughts on “Девојчица из Београда ове године освојила главну награду на „Маратону жеља”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − 12 =