СКГО организује електронску обуку за одборнике

Друштво

Како би одборници што правилније обављали функцију коју су им доделили грађани, овог априла отпочеће електронска обука под називом Систем локалне самоуправе и примена начела доброг управљања, коју организује Стална конференција градова и општина (СКГО) уз подршку Мисије ОЕБС-а у Србији. Како су навели у саопштењу упућеном локалној самоуправи у Сокобањи, овога пута поред одборника, обуку ће моћи да похађају и секретари скупштине, као и службеници који раде на скупштинским пословима.

Сви полазници који заврше ову обуку, која ће трајати до 7. јуна, добиће посебан сертификат СКГО, наводе организатори. Обука се састоји из 14 целина у којима су обухваћене најважније теме за одговорно и компетентно обављање одборничке дужности, међу којима су децентрализација и локална самоуправа, етика јавне службе, концепт доброг управљања и учешће грађана у управљању локалним јавним пословима.

Електронскаи кобука за одборнике спровешће се преко специјалне платформе СКГО за даљинско учење, а моћи ће да се прати преко рачунара или мобилног телефона. Како су навели организатори, почеће свечаним отварањем 15. априла у Београду, на коме ће се полазницима обратити шеф Мисије ОЕБС-а у Србији амбасадор Јан Брату и генерални секретар СКГО Никола Тарбук.

Рок за пријављивање је среда 10. април, а заинтересовани се могу пријавити на https://forms.office.com/e/mS3TidfaBV.

Општина Сокобња нови парламент добила је након избора одржаних у децембру прошле године. Скупштина је конституисана 27. јануара верификовањем мандата 25 одборника.

На насловној фотографији: Седница СО Сокобања; фото: архива

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten + 13 =