Savindan obeležen u sokobanjskim školama

Kultura

Sveti Sava školska slava obeležena je juče svečano u sokobanjskoj osnovnoj i srednjoj školi, prigodnim priredbama i rezanjem slavskog kolača. Sveštenici sokobanjske crkve najpre su u prisustvu nastavnika, učitelja, dece, roditelja i predstavnika lokalne samouprave obavili rezanje slavskog kolača u Osnovnoj školi „Mitropolit Mihailo”.

Domaćin slave ove godine bio je nastavnik psihologije Bojan Živković, kolačar sledeće godine biće Darko Pavlović, pomoćnik direktora i nastavnik tehničko-informatičkog obrazovanja sa svojom porodicom.

Najmlađi i najslađi, odnosno učenici nižih razreda uz pomoć učiteljice Jelene Milenović, veroučitelja Saše Sredojevića i nastavnika Ivana Hadžipavlovića izveli su predstavu pod nazivom „Najdragoceniji biserˮ. Ceremoniju je upotpunio hor viših razreda pod dirigentskom palicom nastavnika Goluba Šajića.

Tanja Gligorijević, direktorka Osnovne škole „Mitropolit Mihailoˮ svim učenicima i nastavnicima čestitala je ovom prilikom školsku slavu. Ona je istakla i da, pored već tradicionalne svečane priredbe i rezanje slavskog kolača, ova obrazovna ustanova školsku slavu obeležava i tako što svake godine nastavnici srpskog jezika i učitelji predstavljaju učenicima lik i delo našeg prosvetitelja u skladu sa njihovim uzrasnim sposobnostima.

Sečenje kolača obavljeno je i u svim područnim školama. Prigodne programe o životu i delu Svetog Save prikazali su i učenici svih seoskih škola na teritoriji opštine sa svojim učiteljima i nastavnicima.

Sveti Sava OŠ Sveti Sava OŠ

Savindan, praznik posvećen pre svega đacima i njihovim uspesima, obeležen je zatim i u Srednjoj školi „Branislav Nušićˮ. Nakon rezanja slavskog kolača srednjoškolci su propovedali o životu našeg prosvetitelja. Učenici obrazovnog profila kuvar i konobar sa svojim profesorima pripremili su posluženje za sve goste.

srednja skola (3)
srednja skola (6)
srednja skola (9)Ana Milicevic
srednja skola (7)
Orientation: 1

‒ Ovaj praznik je praznik radosti kada se prisećamo svih uspeha koje smo postigli i istovremeno sebi dajemo zadatke za budući period ‒ istakla je Ana Milićević, direktorka Srednje škole „Branislav Nušićˮ.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × four =