Maraton želja

Празник жеља 1. септембра у Сокобањи

Култура

Манифестација Маратон жеља одржаће се у суботу , 1. септембра. Реч је о једној од најпопуларнијих манифестација у Сокобањи коју већ једанаест година организује Туристичка организација Сокобање под покровитељством локалне самоуправе. Програмом манифестације предвиђено је да учесници обиђу неколико локалитета које народ повезује са испуњењем жеља и сакупљају купоне чиме стичу право на учешће у великој наградној игри.

Maraton željaУчесници ће најпре посетити „Дрво жеља” у парку Бањица где треба да додирну дрво и замисле жељу. На локацији „Богородица у стени” на излетишту Лептерија, записиваће животне жеље и убацивати папирић у кутију, а извор Рујник у подножју Сокограда је локација где ће бацати новчић и замислити жељу.

На поменутим местима инструктори ће упућивати учеснике у детаље и давати им смернице на путу до остварења њихових жеља. Сваки учесник добија купон који ће на одређеном локалитету оверавати одговарајућим печатом чиме доказује да је посетио означено место и замислио жељу.Обилазак наведених локација је у периоду од 10 до 17 часова. Учесници који сакупе све печате учествују у великој наградној игри.

Задња дестинација су Грудоњске воденице, где учесници треба да окрену воденични точак за срећу и попуне оверене купоне неопходним подацима, како би учествовали у главној наградној игри, а поред тога имају могућност да учествују у игри изненађења и освоје занимљиве награде. Учешће је бесплатно а купони се могу подићи у просторијама Туристичке организације током наредне недеље.

Maraton željaСваке године ова манифестација бележи одличну посећеност, јер поред дружења и обиласка природних лепота, учесници имају прилику да освоје и неку од вредних награда. Како сазнајемо у Туристичкој организацији, извлачење награде је у 20 часова у амфитеатру Завичајног музеја, након чега ће „Маратон жеља” солистичким концертом затворити Данијел Кајмакоски.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × three =