Сарадња Општине и Еколошког друштва: Школа у Раденковцу едукативни центар

Друштво

Едукација о екологији и заштити животне средине је тема која је све присутнија у локалној заједници, што је и разумљиво када се има у виду да је Сокобања туристичка дестинација позната по природним  лепотама и квалитетном ваздуху.

Данашње потписивање Уговора о закупу просторија старе школе у Раденковцу, у просторијама Општине Сокобања, између челног човека сокобањске локалне самоуправе др Миодрага Николића и Владана Димитријевића, председника Сокобањског еколошког друштва, је у служби тих опредељења.

Председник Николић је истакао да већ постоји сарадња са Сокобањским еколошким друштвом и да су имали низ заједничких акција, почевши од локалног плана управљања отпадом и друго.

– Данас смо после одређеног времена и разговора, где су њима биле потребне одређене просторије за разне врсте континуираних едукација, дошли до једног по мом мишљењу лепог решења за саму Сокобању, за Еколошко друштво, уопште за заједницу, за људе који живе у Сокобањи и људе који гравитирају ка Бањи. Да школу у Раденковцу, која већ низ година не служи сврси, дамо Еколошком друштву на управљање. Наравно, уз неку минималну накнаду. И сутрадан, уз сарадњу са свима, са свим јавним институцијама, нашим школама, здравственим установама, свим установама и предузећима, којима је оснивач општина Сокобања, заједнички да радимо на остваривању првенствено еколошких циљева – каже председник Николић.

Он, као главни разлог те сарадње наводи едукацију, довођење деце, размене школске деце и прављење једног едукативног центра.

– Наравно сама природа у Раденковцу и сам амбијент око школе заслужује да то подигнемо на један виши ниво, да сутрадан заједнички инвестирамо у сређивање простора и у коришћењу тог простора и да га ставимо у функцију, односно да послужи намени која то и заслужује – завршио је изјаву нашем медију први човек сокобањске локалне самоуправе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 4 =