Saradnja Opštine i Ekološkog društva: Škola u Radenkovcu edukativni centar

Društvo

Edukacija o ekologiji i zaštiti životne sredine je tema koja je sve prisutnija u lokalnoj zajednici, što je i razumljivo kada se ima u vidu da je Sokobanja turistička destinacija poznata po prirodnim  lepotama i kvalitetnom vazduhu.

Današnje potpisivanje Ugovora o zakupu prostorija stare škole u Radenkovcu, u prostorijama Opštine Sokobanja, između čelnog čoveka sokobanjske lokalne samouprave dr Miodraga Nikolića i Vladana Dimitrijevića, predsednika Sokobanjskog ekološkog društva, je u službi tih opredeljenja.

Predsednik Nikolić je istakao da već postoji saradnja sa Sokobanjskim ekološkim društvom i da su imali niz zajedničkih akcija, počevši od lokalnog plana upravljanja otpadom i drugo.

– Danas smo posle određenog vremena i razgovora, gde su njima bile potrebne određene prostorije za razne vrste kontinuiranih edukacija, došli do jednog po mom mišljenju lepog rešenja za samu Sokobanju, za Ekološko društvo, uopšte za zajednicu, za ljude koji žive u Sokobanji i ljude koji gravitiraju ka Banji. Da školu u Radenkovcu, koja već niz godina ne služi svrsi, damo Ekološkom društvu na upravljanje. Naravno, uz neku minimalnu naknadu. I sutradan, uz saradnju sa svima, sa svim javnim institucijama, našim školama, zdravstvenim ustanovama, svim ustanovama i preduzećima, kojima je osnivač opština Sokobanja, zajednički da radimo na ostvarivanju prvenstveno ekoloških ciljeva – kaže predsednik Nikolić.

On, kao glavni razlog te saradnje navodi edukaciju, dovođenje dece, razmene školske dece i pravljenje jednog edukativnog centra.

– Naravno sama priroda u Radenkovcu i sam ambijent oko škole zaslužuje da to podignemo na jedan viši nivo, da sutradan zajednički investiramo u sređivanje prostora i u korišćenju tog prostora i da ga stavimo u funkciju, odnosno da posluži nameni koja to i zaslužuje – završio je izjavu našem mediju prvi čovek sokobanjske lokalne samouprave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

13 − 11 =