Одржана 12. седница Скупштине општине Сокобања

Друштво

Данас је у конгресној сали хотела „Мoравица” одржана 12. седница Скупштне општине Сокобања. Пред одборницима се нашло 12 тачака дневног реда и две допуне.

Одборници су већином гласова усвојили завршни рачун буџета општине Сокобања за 2020. годину при чему су: Укупно остварени текући приходи, примања и пренета средства 691.459.000 динара, укупно извршени текући расходи и издаци 594.918.000 динара а разлика укупних примања и укупних издатака 96.541.000 динара. У оквиру ове тачке дневног реда, Снежана Радовановић, одборница Социјалистичке партије Србије, затражила је да се обрачунају и одборницима дају на увид и трошкови репрезентације општинске управе и јавних предузећа.

Већином гласова усвојени су и финансијски извештаји са извештајем овлашћеног ревизора Јавног комуналног предузећа „Напредак” и Јавног предузећа „Зеленило” за 2020. годину. Дата је сагласност на одлуке о расподели добити по редовном годишњем финансијском извештају за 2020. годину, коју су донели надзорни одбори ЈКП „Напредак” И ЈП „Зеленило”.

Одборници су једногласно усвојили Пословник о измени пословника Скупштине општине Сокобања, по коме ће одборничку групу чинити одборници једне политичке странке, коалиције политичких странака или групе грађана која има најмање два одборника у Скупштини.

На данашњој седници Саша Дрљача разрешен је дужности члана Савета за безбедности и Општинског штаба за ванредне ситуације а за новог члана именована је Ана Вељковић, садашњи в.д. ЈКП „Напредак”. Јовица Милошевић из Жучковца, разрешен је дужности члана Школског одбора а као нови члан именована је Бранкица Михаиловић из Врмџе.

Као допуне дневног реда на данашњој седници, већином гласова усвојена је и Одлука о усвајању годишњег плана заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за 2021. годину и Одлука о отуђењу непокретности из јавне својине општине Сокобања – бивша кафана „Вардар”, чија је почетна цена износила 45.000 евра а продата је за око 76.000 евра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three + 14 =