Voda

Saopštenje o ispravnosti vode

Društvo

Problem oko privremene bakteriološke neispravnosti vode u Sokobanji, koji je izazvao privremenu zabranu korišćenja vode za piće i priremu hrane, prema informacijama dobijenim od rukovodstva preduzeća „Napredak”, uspešno je rešen. Kako se navodi u današnjem saopštenju, koje potpisuje direktor Saša Drljača, građani slobodno mogu koristiti vodu za piće i pripremu hrane.

‒ Na osnovu mišljenja Zavoda za Javno Zdravlje ‘Timok’ broj 1-1340-2/20 od 5. 6. 2020 godine i rešenja sanitarnog inspektora broj 530-53-118/2020-10-II od 5. 6. 2020godine Javno Komunalno Preduzeće ‘Napredak’ obaveštava građane da je voda za piće iz gradskog vodovoda u Sokobanji ispravna za piće i spremanje hrane – stoji u saopštenju.

Prema ranijem obaveštenju, koje je dostavljeno iz JKP „Napredak”, rezultati vode od 30. maja kao i analize od 1. juna ukazale su da voda u sokobanjskom vodovodu odgovara Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće. Čekalo se da rezultati analize vode pristignu u pisanoj formi kako bi mogla da se sprovede procedura i zvanično dozvoli upotreba vode za piće, što je danas potvrđeno.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ten + eleven =