Voda

Саопштење о исправности воде

Друштво

Проблем око привремене бактериолошке неисправности воде у Сокобањи, који је изазвао привремену забрану коришћења воде за пиће и прирему хране, према информацијама добијеним од руководства предузећа „Напредак”, успешно је решен. Како се наводи у данашњем саопштењу, које потписује директор Саша Дрљача, грађани слободно могу користити воду за пиће и припрему хране.

‒ На основу мишљења Завода за Јавно Здравље ‘Тимок’ број 1-1340-2/20 од 5. 6. 2020 године и решења санитарног инспектора број 530-53-118/2020-10-II од 5. 6. 2020године Јавно Комунално Предузеће ‘Напредак’ обавештава грађане да је вода за пиће из градског водовода у Сокобањи исправна за пиће и спремање хране – стоји у саопштењу.

Према ранијем обавештењу, које је достављено из ЈКП „Напредак”, резултати воде од 30. маја као и анализе од 1. јуна указале су да вода у сокобањском водоводу одговара Правилнику о хигијенској исправности воде за пиће. Чекало се да резултати анализе воде пристигну у писаној форми како би могла да се спроведе процедура и званично дозволи употреба воде за пиће, што је данас потврђено.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + 19 =