Sa predstavnikom JKP „Napredak” o obavezi nabavke posuda za otpad

Društvo

Ana Veljković, direktor JKP „Napredak” je izrazila optimizam nakon današnjeg sastanka o reciklažnom otpadu i nada se da će građani Sokobanje biti zadovoljni time što će komunalci sprovesti određene akcije kako bi što manje ambalaže završilo na deponiji, što je i u skladu sa opredeljenjem sredine da bude ekološka.

− Obavestićemo građane na koji način se vrši reciklaža i zamolićemo, naravno sve naše sugrađane i goste da u njima odlažu samo otpad koji se tiče reciklaže, ambalažni otpad a ne i komunalni. Jako nam je drago što smo održali niz konstruktivnih sastanaka sa upravnicima zgrada. Zamolili smo ih da češće imamo te sastanke kako bi oni bili posrednici sa stanarima i preneli sve informacije, koje mi želimo da građani što pre čuju i budu sa time upoznati − objasnila je direktorka.

Ona je podvukla i činjenicu da su upravnici zgrada obavešteni o sadržini Opštinske odluke o obavljanju komunalne delatnosti, a to je podzakonski akt u skladu sa Zakonom o komunalnoj delatnosti, gde su svi građani, svi korisnici naših usluga u obavezi da nabave posude za smeće.

− Jedan broj građana nam se obraćao sa zahtevom da im komunalno donese kontejnere. Mi vršimo uslugu odnosa i deponovanja smeća a korisnici moraju da nabave, po opštinskoj odluci, sudove za ambalažu − ističe direktorica Veljković.

Ona još i napominje da skoro ni u jednom gradu u Srbiji, nijednom opštinskom odlukom, nije definisano to da je komunalno preduzeće ili opština u obavezi da korisnicima nabavlja posude.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

9 − 2 =