Председник општине Николић о састанку поводом рециклажног отпада

Друштво

Оживљавање идеје о рециклажи смећа и отклањања несугласица и нејасноћа, када је у питању општинска Одлука о управљању амбалажним отпадом, заснована на закону из ове области, резултати су данашњег састанка представника општинске администрације и ЈКП „Напредак“ са привредним и предузетничким сектором Сокобање, одржаном у сали хотела „Моравица“.

Један од учесника овог скупа Миодраг Николић, председник општине Сокобања, у изјави за наш медиј подсетио је да је систем рециклаже и одвајања рециклажног отпада у Сокобањи почео 2018. године, и да нажалост, још није заживео.

− Сада се трудимо да све то поставимо на своје ноге, да кренемо да радимо како треба и зато нам је била потребна помоћ, најпре привреде, угоститеља, где и јесте највећа производња тог рециклажног отпада. Да са њима договоримо како убудуће да побољшамо нашу животну средину – нагласио је први човек општине.

Он је најавио да ће Општина Сокобања и ЈКП ,,Напредак” у наредних недељу дана повући све контејнере, који су били намењени рециклажном отпаду, а користили су се у друге сврхе.

− Ради се о пластичним контејнерима, који су били предвиђени за рециклажни отпад, а  временом су претворени у контејнере за комунални отпад. Сада се сви они повлаче са улица, биће репарирани, дезификовани. Надам да ћемо од 1.октобра, у договору са нашом привредом, са привредницима и станодавцима, моћи да кренемо са одвајањем отпада. Јавност ће о томе бити на време обавештена. Радићемо едукације и у школи и у свим већим привредним субјектима,тако да се надам да ћемо успети и истрајати у свему овоме − објаснио је Николић.

Први човек сокобањске локалне самоуправе јe изразио спремност да овим проблемима разговара са представницима привредних субјеката и грађана.

− Ја сам и планирао да при изради буџета за следећу годину седнемо са привредницима, да видимо какве проблеме имају, шта је то што мучи привреду, шта је оно што може општина да помогне, не само у финансијском смислу већ и у смислу креирања наших одлука, мењања постојећих и доношења нових одлука. Наравно, и за сва предузећа чији је оснивач општина, која се налазе у служби грађана и привреде Сокобање, да се предвиди оно што је потребно за следећу годину − поручио је председник Николић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 1 =