Са представником ЈКП „Напредак” о обавези набавке посуда за отпад

Друштво

Ана Вељковић, директор ЈКП „Напредак” је изразила оптимизам након данашњег састанка о рециклажном отпаду и нада се да ће грађани Сокобање бити задовољни тиме што ће комуналци спровести одређене акције како би што мање амбалаже завршило на депонији, што је и у складу са опредељењем средине да буде еколошка.

− Обавестићемо грађане на који начин се врши рециклажа и замолићемо, наравно све наше суграђане и госте да у њима одлажу само отпад који се тиче рециклаже, амбалажни отпад а не и комунални. Јако нам је драго што смо одржали низ конструктивних састанака са управницима зграда. Замолили смо их да чешће имамо те састанке како би они били посредници са станарима и пренели све информације, које ми желимо да грађани што пре чују и буду са тиме упознати − објаснила је директорка.

Она је подвукла и чињеницу да су управници зграда обавештени о садржини Општинске одлуке о обављању комуналне делатности, a то је подзаконски акт у складу са Законом о комуналној делатности, где су сви грађани, сви корисници наших услуга у обавези да набаве посуде за смеће.

− Један број грађана нам се обраћао са захтевом да им комунално донесе контејнере. Ми вршимо услугу односа и депоновања смећа а корисници морају да набаве, по општинској одлуци, судове за амбалажу − истиче директорица Вељковић.

Она још и напомиње да скоро ни у једном граду у Србији, ниједном општинском одлуком, није дефинисано то да је комунално предузеће или општина у обавези да корисницима набавља посуде.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 1 =