Banjski drum

Реконструише се пут Алексинац – Сокобања

Друштво

Овог лета приступни пут до Сокобање из правца Алексинца биће реконструисан, па ће самим тим велики број туриста који пролази овом деоницом убудуће имати удобније и безбедније путовање. Да ће се од Алексинца до Сокобање радити деонице у дужини од 12 километара и то оне које су тренутно у веома лошем стању, потврдили су нам и у предузећу „Путеви Србије”, које је управљач поменутог државног пута.

Од поменутих 12 километара, скоро једанаест су ургентни радови, а док ће један километар пута бити саниран као редовно одржавање.

Иако у овом предузећу не саопштавају када ће санирање пута од Алексинца до Сокобање бити завршено, највероватније ће путници целом трасом моћи удобно да путују од 1. септембра. Тај датум завршетка послова је рок који је председник државе Александар Вучић задао Зорану Дробњаку, првом човеку „Путева Србије”.

Локалне самоуправе у Алексинцу и Сокобањи доста очекују од обећања првог човека Србије да ће пут од Алексинца до Сокобања бити доведен у пристојно стање, које је дао приликом недавне посете Сокобањи, када је у Жучковцу, у тамошњем засаду јабука, разговарао са председницима локалних самоуправа Станковићем и Крстићем.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × three =