Otvoreno srce

Руско-српска хуманитарна акција за оболеле са подручја Сокобање

Друштво

Руско-српски хуманитарни фестивал „Отворено срце” намењен деци оболелој од малигних и ретких болести, у организацији удружења Иницијативе за комуникацију и сарадњу(ИКС) из Ниша, одржан је јуче у Сокобањи. Овај фестивал представља хуманитарну акцију која се организује у неколико градова на простору наше земље и Руске федерације и обједињује Русију и Србију, Сокобању и Ниш са Белгородом.

Куповином предмета и сувенира са руском тематиком, који су били изложени јуче у сали ресторана „Сокоград” у Старом заводу, мештани Сокобање дали су свој допринос овој хуманитарној акцији. Још једном су становници бање под Озреном показали да су веома хумани јер према речима др Биљане Лакетић, једне од представника Удружења „ИКС”, одзив грађана је био изнад очекивања.

Исидора Јакшић, чланица Удружења „ИКС”, каже да је у овој хуманитарној акцији учествовало преко 90 учесника и то око 40 ученика из сокобањске и алексиначке школе, као и студенти из Белгорода, чланови уметничких друштава из Сокобање и скоро 50 волонтера. Она је истакла да ће пребројавање новчаних средстава прикупљених у оквиру ове хуманитарне акције бити снимано и самим тим транспарентно, као и да ће се за пар дана знати тачна сума новца која је прикупљена овом приликом. Сва средства од продаје биће уплаћена организацији „Црвени крст Сокобања” за помоћ у лечењу особама са малигним и ретким болестима на територији општине Сокобања.

« од 6 »

Наредна хуманитарна акција биће одржана у уторак 2. априла у Дому Војске у Нишу од 16:00 до 20:00 часова, где ће исто од продаје сувенира и предмета са руском тематиком, сакупљени новац бити уплаћен „Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака – Нурдор”.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × two =