Otvoreno srce

Rusko-srpska humanitarna akcija za obolele sa područja Sokobanje

Društvo

Rusko-srpski humanitarni festival „Otvoreno srce” namenjen deci oboleloj od malignih i retkih bolesti, u organizaciji udruženja Inicijative za komunikaciju i saradnju(IKS) iz Niša, održan je juče u Sokobanji. Ovaj festival predstavlja humanitarnu akciju koja se organizuje u nekoliko gradova na prostoru naše zemlje i Ruske federacije i objedinjuje Rusiju i Srbiju, Sokobanju i Niš sa Belgorodom.

Kupovinom predmeta i suvenira sa ruskom tematikom, koji su bili izloženi juče u sali restorana „Sokograd” u Starom zavodu, meštani Sokobanje dali su svoj doprinos ovoj humanitarnoj akciji. Još jednom su stanovnici banje pod Ozrenom pokazali da su veoma humani jer prema rečima dr Biljane Laketić, jedne od predstavnika Udruženja „IKS”, odziv građana je bio iznad očekivanja.

Isidora Jakšić, članica Udruženja „IKS”, kaže da je u ovoj humanitarnoj akciji učestvovalo preko 90 učesnika i to oko 40 učenika iz sokobanjske i aleksinačke škole, kao i studenti iz Belgoroda, članovi umetničkih društava iz Sokobanje i skoro 50 volontera. Ona je istakla da će prebrojavanje novčanih sredstava prikupljenih u okviru ove humanitarne akcije biti snimano i samim tim transparentno, kao i da će se za par dana znati tačna suma novca koja je prikupljena ovom prilikom. Sva sredstva od prodaje biće uplaćena organizaciji „Crveni krst Sokobanja” za pomoć u lečenju osobama sa malignim i retkim bolestima na teritoriji opštine Sokobanja.

« od 6 »

Naredna humanitarna akcija biće održana u utorak 2. aprila u Domu Vojske u Nišu od 16:00 do 20:00 časova, gde će isto od prodaje suvenira i predmeta sa ruskom tematikom, sakupljeni novac biti uplaćen „Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka – Nurdor”.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

thirteen − two =