Akcija

У понедељак друга овогодишња акција добровољног давања крви

Друштво

Друга овогодишња акција добровољног давања крви, биће одржана у понедељак, 12. фебруара, у термину од 9 до 14 часова у Средњој школи „Бранислав Нушић”.

Поред великог броја Сокобањчана, који редовно дају крв, биће ово прва прилика за пунолетне ученике ове образовне установе да дају крв и прикључе се породици хуманих, сазнајемо од Милице Миленковић секретара Црвеног крста Сокобања. Управо из тог разлога, наша саговорница ће сутра посетити ученике завршних разреда средње школе и одржати једну едукацију о значају добровољног давања крви.

– Један број средњошколаца који је могао, односно већ су били пунолетни, дао је крв у оквиру акције која је одржана октобра прошле године, а они који нису могли тада, имају прилику да дају сада. Имајући у виду да се 97% грађана ослања на три посто оних који дају крв, наш задатак је да се трудимо да што више повећамо број јединица прикупљене крви и на тај начин обезбедимо да крв чека пацијента, а не пацијент крв – рекла је Миленковић.

Давањем крви обезбеђујете здравље вашег организма, поново покрећете организам и смањујете ризик од обољења хроничних болести.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 6 =