Председник општине Сокобања замолио грађане да се придржавају прописаних мера заштите

Друштво Здравље

Имајући у виду да се и у Сокобањи, као и у осталим градовима широм наше земље, епидемиолошка ситуација погоршава, Миодраг Николић, председник општине Сокобања, обратио се грађанима општине Сокобања.

Он је овом приликом најпре изнео податке о броју оболелих од короне на територији наше општине истакавши да од 29. октобра па закључно са јучерашњим даном, 5. новембром на територији општине Сокобања, званично је регистровано 14-оро пацијената позитивних на ковид-19. Од тога, троје имају упалу плућа, један пацијент се налази на болничком лечењу и да нема преминулих. Поред тога председник Николић је замолио све мештане наше општине а пре свега власнике угоститељских и трговинских радњи да се придржавају прописаних мера заштите, које једине у тренутној ситуацији могу спречити даље ширење заразе.

− Оно што бих замолио наше угоститеље и власнике трговинских радњи, је да поштују превентивне мере које се примењују ради сузбијања инфекције изазване вирусом ковид-19. У наредном периоду појачаће се инспекцијски надзор тако што ће републичка и локална инспекција у сарадњи са нашом полицијом обилазити локале и вршити надзор. Апелујем на све грађане да поштују све прописане мере у циљу сузбијања епидемије ковид-19. Уколико је потребно за све недоумице у вези поменутих превентивних мера, грађани се могу обратити нама у општини а све информације о мерама сузбијања вируса ковид-19 могу пронаћи и на сајту општине Сокобања − рекао је председник Николић.

Председник општине Сокобања, овом приликом, укратко је навео и најбитније мере којих се грађани требају придржавати у наредном периоду. Пре свега угоститељи морају обезбедити физичку дистанцу између столова на удаљености од 2 метра и на отвореном и у затвореном простору као и средства за дезинфекцију простора, опреме, уређаја, прибора, намештаја а на сваком столу и средство за дезинфекцију руку.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 + 16 =