RHMZ

RHMZ izdao upozorenje: Na snazi narandžasti meteo alarm

Društvo

Prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, koje nam je prosledila pi-ar služba lokalne samouprave, u naredna dva dana očekuju nas vremenske nepogode i obilne padavine.

– U petak 8. jula obilne padavine očekuju se južno od Save i Dunava, naročito na jugozapadu i jugu Srbije od 20 do 40mm za 24h, lokalno i više. U toku noći ka suboti 8/9.7.2022. godine i u subotu 9.7.2022. godine tokom dana, padavine će se dodatno intenzivirati na istoku i jugoistoku zemlje uz količinu kiše i do 60mm za 24h – stoji u upozorenju RHMZ-a.

U tom periodu na snazi će biti narandžasti meteo alarm što znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Na severu Srbije kiša će prestati u subotu, a u ostalim krajevima tek u nedelju uz postepeno razvedravanje sa severozapada. Naredne sedmice uglavnom suvo i stabilnije vreme sa sunčanim intervalima i maksimalnom temperaturom do četvrtka od 23 do 27 stepeni celzijusa, a zatim u porastu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seven + 20 =