Одржавање спортских терена и aква парк не утичу на водоснабдевање Сокобање

Друштво

У претходном периоду је због замућења реке Моравице, било проблема у водоснабдевању, када многи делови Сокобање данима нису имали воду. Према речима Милоша Крстића, директора Спортског центра „Подинаˮ, тада су поједини грађани негодовали јер се пронела вест да воде нема због тога што се она користи за заливање спортских терена на Подини и за базене аква парка.

Крстић истиче да су то тоталне дезинформације и да грађани који их шире свакако нису упознати са тим да се терени заливају водом из посебне бушотине која је при томе комунална односно техничка и уопште није у систему нити се сме користити за пиће.

– Што се тиче аква парка, напоменуо бих да ми наше базене пунимо маја месеца. Оног тренутка кад кренемо са радом, то су неке минималне потрошње. Када мењамо воду дневно, потрошимо је отприлике колико и две, три породице. Наша вода се филтрира, тако да користимо ту исту воду захваљујући нашем систему за пречишћавање. А колико смо ми мали корисници у ствари и колико су у заблуду доведени становници који су у ову причу поверовали, најбоље показује податак да су површине приватних базена у Сокобањи, дупло веће него самог аква парка, тако да ми уопште негативно не утичемо на водоснабдевање Сокобање – истакао је Крстић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 1 =