Решен проблем грејања у реновираној згради старе школе

Друштво

Сокобањски основци су нову школску годину започели у реновираним школским зградама. Пред сам почетак школске године, општина је купила котао на пелет који је инсталиран у реновираној згради старе школе.

− Стара школа је имала проблем са грејањем и поједине учионице су биле хладне као и сала јер је систем грејања био такав да се стара школа снабдевала грејањем односно једним малим транзитом из нове школе и на тај начин није могла бити обезбеђена довољна количина топлотне енергије. Тако да смо се ми ове године пред сам почетак школе одлучили да купимо котао на пелет који је инсталиран овде у старој школи и тако је обезбеђено грејање свих просторија. Поред тога стара школа је реновирана по светским стандардима а опет у складу са условима Завода за заштиту споменика, где је стара школа задржала онај свој аутентичан изглед. Саме просторије које се налазе у поткровљу школе су такође реновиране а неке прострије ће служити и за семинаре и обављање стручне праксе − рекао је Миодраг Николић, председник општине Сокобања.

Тања Глигоријевић директорка Основне школе „Митрополит Михаило” каже да је ова просветна установа веома задовољна оним што је општина Сокобања учинила у претходном периоду. Поред тогашто је потпуно реновирана зграда старе школе и решен проблем грејања реновиране су и зграде подручних школа у Врелу и Мужинцу.

− Школа је конкурисала и добила одређену суму новца од Министарства просвете, науке и технолошког развоја, један проценат новца издвојила је и сама школа уз сагласност општине Сокобања. Зграда школе У Врелу где смо имали дугогодишње проблеме са прокишњавањем и грејањем, потпуно је реновирана, промењени су плафони и под, замењена електрична и водоводна инсталација, сређени су тоалети, замењен коатао и сређен кров школе − каже Глигоријевић.

Сокобањска основна школа је пре две године ушла у пројекат „Обогаћеног једносменског рада” и у складу са тим средствима ресорног министарства и уз помоћ општине Сокобања, сређена је и ђачка кухиња у Мужинцу, која ће у потпуности почети да се користи када епидемиолошка ситуација буде повољнија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − four =