Renovirane prostorije Udruženja penzionera u Sokobanji

Društvo

Da lokalna samouprava brine i o najstarijim meštanima opštine Sokobanja dokazuje i poslednja aktivnost u sklopu koje su renovirane prostorije Udruženja penzionera opštine Sokobanja.

Kako saznajemo od Stojadina Stojkovića, predsednika udruženja, klubu je pretila opasnost da bude zatvoren, jer se dugi niz godina nije ulagalo u održavanje ovih prostorija. Pored dotrajale stolarije bilo je problema sa vodovodnom mrežom i toaletima i bila je neophodna totalna rekonstrukcija.

– Zajedno sa predsednicom opštinske organizacije invalida rada smo otišli do Isidora Krstića, predsednika opštine, i izložili mu naš problem. Predsednik je dao obećanje da će u najkraćem vremenskom roku biti organizovani radovi o trošku opštine na renoviranju prostorija Udruženja penzionera i tako je i bilo – kaže Stojadin Stojković, predsednik Udruženja penzionera opštine Sokobanja.

Vrednost investicije je 400 000 dinara. Tim novcem spušten je plafon koji je bio veoma visok i time je poboljšanja energetska efikasnost , zamenjeni su dotrajali prozori, renoviran je toalet, a urađena je i prilazna staza od trotoara do ulaza u udruženje u sklopu koje je izgrađen i prilaz za slabo pokretne i nepokretne osobe.

– Saradnja opštine Sokobanja i Udruženja penzionera je na visokom nivou. Mi ćemo se i u narednom periodu truditi da sagledamo naše najstarije sugrađane, ne samo kroz ovu akciju. U narednoj godini biće izdvojeno još više novca za ove namene – kaže Isidor Krstić, predsednik opštine Sokobanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × two =