Реновиране просторије Удружења пензионера у Сокобањи

Друштво

Да локална самоуправа брине и о најстаријим мештанима општине Сокобања доказује и последња активност у склопу које су реновиране просторије Удружења пензионера општине Сокобања.

Како сазнајемо од Стојадина Стојковића, председника удружења, клубу је претила опасност да буде затворен, јер се дуги низ година није улагало у одржавање ових просторија. Поред дотрајале столарије било је проблема са водоводном мрежом и тоалетима и била је неопходна тотална реконструкција.

– Заједно са председницом општинске организације инвалида рада смо отишли до Исидора Крстића, председника општине, и изложили му наш проблем. Председник је дао обећање да ће у најкраћем временском року бити организовани радови о трошку општине на реновирању просторија Удружења пензионера и тако је и било – каже Стојадин Стојковић, председник Удружења пензионера општине Сокобања.

Вредност инвестиције је 400 000 динара. Тим новцем спуштен је плафон који је био веома висок и тиме је побољшања енергетска ефикасност , замењени су дотрајали прозори, реновиран је тоалет, а урађена је и прилазна стаза од тротоара до улаза у удружење у склопу које је изграђен и прилаз за слабо покретне и непокретне особе.

– Сарадња општине Сокобања и Удружења пензионера је на високом нивоу. Ми ћемо се и у наредном периоду трудити да сагледамо наше најстарије суграђане, не само кроз ову акцију. У наредној години биће издвојено још више новца за ове намене – каже Исидор Крстић, председник општине Сокобања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − three =