Rekonstrukcija sokobanjskih ulica u narednom periodu

Društvo

U saradnji sa Ministarstvom privrede, lokalna samouprava rekonstruisala je četiri sokobanjske ulice, i to Svetozara Markovića, Omladinsku, Branka Đurića i Miće Panića. Gde je teren dozvoljavao urećeni su i trotoari kao što se vidi u Ulici Svetozara Markovića.

Ulica Svetozara Markovića

− Vidim da su građani zadovoljni, kolovoz je urađen i što je vrlo bitno da je završen u jednom rekordnom roku od 45 dana. Tako da, izvođač koji je radio je stvarno ovo uradio vrlo brzo i vrlo kvalitetno. Zadovoljan je i nadzor iz Ministarstva i mi, a najbitnije da su zadovoljni sami građani Sokobanje ‒ kazao je predsednik opštine Sokobanja Miodrag Nikolić u razgovoru sa novinarima, dodavši da je prošle godine rekonstruisana vodovodna mreža u ulicama Svetozara Markovića i Omladinskoj.

On je najavio domaćinsko ponašanje i u narednom periodu, što znači da će u ulicama prvo da se radi vodovodna i kanalizaciona infrastruktura, a tek onda asfaltiranje završnim slojem asfalta i izrada trotoara koji su neophodni Sokobanji.

‒ Ove godine smo uradili i trotoare u ulici 27. marta, Mitropolita Mihaila. Sledeće godine ćemo nastaviti sa ulicama u strogom centru kao što je i Vuka Karadžića. Ako budemo stigli ove godine, a ja se nadam da ćemo uspeti, da uradimo i Prevalac sa atmosferskom kanalizacijom i trotoarima. Ono što mogu reći, da ćemo se stvarno truditi da uži centar grada sredimo, što nam je između ostalog bitno i za kategorizaciju našeg mesta ‒ nagovestio je prvi čovek sokobanjske samouprave.

Ulica Branka Đurića u toku radova

Predsednik Nikolić podsetio je predstavnike medija da je prilikom pravljenja prošlogodišnjeg budžeta obećao sređivanje banjskih ulica jer su stvarno u lošem stanju. Te aktivnosti nastaviće se i sledeće godine, a sredstva za te radove biće predviđena i u budžetu.

‒ Svedoci smo da je i državni put drugog reda sređen, znači ulica Miladina Živanovića. U septembru smo dobili od Puteva Srbije dopis da će biti sređen potez od restorana „Tvrđavaˮ do Blendijskog mosta. A sledeće godine već, odnosno ukoliko bude mogućnosti i do kraja ove godine, biće uređen i sam ulaz u Sokobanju – kaže predsednik Nikolić uz napomenu da zbog samog intenziteta saobraćaja kroz Sokobanju nije bilo moguće izvesti radove u julu i avgustu.

Ulica Branka Đurića

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

3 × two =