Реконструкција сокобањских улица у наредном периоду

Друштво

У сарадњи са Министарством привреде, локална самоуправа реконструисала је четири сокобањске улице, и то Светозара Марковића, Омладинску, Бранка Ђурића и Миће Панића. Где је терен дозвољавао урећени су и тротоари као што се види у Улици Светозара Марковића.

Улица Светозара Марковића

− Видим да су грађани задовољни, коловоз је урађен и што је врло битно да је завршен у једном рекордном року од 45 дана. Тако да, извођач који је радио је стварно ово урадио врло брзо и врло квалитетно. Задовољан је и надзор из Министарства и ми, а најбитније да су задовољни сами грађани Сокобање ‒ казао је председник општине Сокобања Миодраг Николић у разговору са новинарима, додавши да је прошле године реконструисана водоводна мрежа у улицама Светозара Марковића и Омладинској.

Он је најавио домаћинско понашање и у наредном периоду, што значи да ће у улицама прво да се ради водоводна и канализациона инфраструктура, а тек онда асфалтирање завршним слојем асфалта и израда тротоара који су неопходни Сокобањи.

‒ Ове године смо урадили и тротоаре у улици 27. марта, Митрополита Михаила. Следеће године ћемо наставити са улицама у строгом центру као што је и Вука Караџића. Ако будемо стигли ове године, а ја се надам да ћемо успети, да урадимо и Превалац са атмосферском канализацијом и тротоарима. Оно што могу рећи, да ћемо се стварно трудити да ужи центар града средимо, што нам је између осталог битно и за категоризацију нашег места ‒ наговестио је први човек сокобањске самоуправе.

Улица Бранка Ђурића у току радова

Председник Николић подсетио је представнике медија да је приликом прављења прошлогодишњег буџета обећао сређивање бањских улица јер су стварно у лошем стању. Те активности наставиће се и следеће године, а средства за те радове биће предвиђена и у буџету.

‒ Сведоци смо да је и државни пут другог реда сређен, значи улица Миладина Живановића. У септембру смо добили од Путева Србије допис да ће бити сређен потез од ресторана „Тврђаваˮ до Блендијског моста. А следеће године већ, односно уколико буде могућности и до краја ове године, биће уређен и сам улаз у Сокобању – каже председник Николић уз напомену да због самог интензитета саобраћаја кроз Сокобању није било могуће извести радове у јулу и августу.

Улица Бранка Ђурића

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − seventeen =