Реконструкција летње позорнице у Реснику

Друштво

У току су радови на реконструкцији летње позорнице у сокобањском селу Ресник. Реконстукцијом ће на већ постојећи објекат бити подигнути зидови и кров, а све у циљу да објекат буде у функцији и када су лоши временски услови.

Вредност радова је око 90.000 динара, а новац је обезбеђен у оквиру пројектног финансирања месних заједница из буџета општине Сокобања. Очекује се да радови буду завршени до 4. августа када ће на летњој позорници у Реснику бити одржан фестивал фолклора.

‒ Средства која су предвиђена пројектом утрошена су за набавку материјала, а људи из села добровољно, без надокнаде, изводе радове ‒ каже Слађана Видосављевић одборник у скупштини општине Сокобања.

‒ Ресник има доста младих који не мигрирају у Сокобању или неки други град, за разлику од осталих села на територији општине Сокобања где то није случај, а нема неког простора у коме би млади могли да се окупљају, друже и организују неке активности. Управо је дугорочни план да овом реконструкцијом направимо први корак и да у неко догледно време, добијемо један такав простор који ће бити функционалан током целе године ‒ каже Младен Милосављевић заменик председника месне заједнице.

Радове на реконструкцији летње позорнице у Реснику недавно је обишао и  председник општине Сокобања, Исидор Крстић.

1 thoughts on “Реконструкција летње позорнице у Реснику

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen − four =