Реконструкција канализационе мреже у парку на Бањици

Друштво

У току је реконструкција канализационе мреже у парку на Бањици. Према речима Саше Дрљаче, директора ЈКП „Напредак”, ово је једна од првих канализационих мрежа која је направљена на простору Сокобање, са керамичким цевима, које је у великој мери оштетило корење парковског дрвећа, због чега је долазило до честог изливања канализације.

Пре две године, у склопу извођења јавних радова, извршена је реконструкција једног дела поменуте канализационе мреже. Тренутно се ради реконструкција преосталог дела, односно читаве линије на потезу од хотела „Бањица” до регионалног пута Р-121 у дужини од 260 метара. Вредност радова је око два милиона динара.

Цеви су замењене, постављене су шахте, а у наредних неколико дана, уколико временске прилике то дозволе, биће постављени и поклопци на шахтама, чиме ће у потпуности бити завршена реконструкција ове канализационе мреже.

Након тога, кренуће се и са реконструкцијом саме парковске површине. У оквиру пројекта прекограничне сарадње Србије и Бугарске, који носи назив „Балнеолошки и здравствени туризам”, у наредном периоду биће замењене пешачке стазе, уређене зелене површине, а такође ће бити замењене и оштећене справе за вежбање, које се налазе у овом парку. Укупна вредност ових радова износи 250.000 евра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 4 =