Сокобањском задругарству седам милиона динара

Пољопривреда

Земљорадничкој задрузи „Ртањска долина” из Сокобање, додељена су бесповратна новчана средства у износу од 7.245.976 динара за набавку 25 грла стоке. Ова средства додељена су у оквиру програма подршке спровођењу мера равномерног регионалног развоја Републике Србије намењених задругарству.

Овај јавни конкурс, јуна месеца расписао је Кабинет министра без портфеља задуженог за регионални развој и координацију рада јавних предузећа, каже Исидор Крстић, председник општине Сокобања. Општи циљ програма је системско унапређење квалитета живота у руралним срединама кроз равноправнију расподелу дохотка и повећање економских могућности, као и унапређење задружног система и повећање конкурентности, кроз аспект друштвених и социјалних промена у руралним срединама у којима задруге јесу значајан актер.

Одобрена бесповратна средства у наредних неколико дана биће пренета на рачун прописан за уплату јавних прихода јединици локалне самоуправе, која ће та средства пренети задрузи на посебан наменски динарски подрачун код Управе за трезор.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve − seven =