Додељене дипломе и награде најбољим матурантим

Друштво

Додела диплома и награда најбољим матурантима Средње школе „Бранислав Нушић” одржана је у петак у дворишту зграде сокобањске гимназије. Према речима Ане Милићивић, директорке Средње школе „Бранислав Нушић”, ова школска година је због проглашења пандемије корона вирусом била специфична и карактерисало је извођење наставе путем електронских медија, савремених средстава телекомуникације и информационих технологија. Матурски испит био је реализован у учионицама а доделом сведочанства и диплома заокружено је њихово досадашње школовање и спремни су за упис на факултете.

− Ми као школа трудимо се да негујемо успех ученика и рад и све оно што је позитивно на свим пољима. Некада су то школска такмичења, некада су такмичења која организују друге институције. Ове године смо наградили ученика који се истакао управо у овом ванредном стању. Ученик генерације је ученица четвртог разреда Гимназије општег типа Ања Миленковић, која је била у конкуренцији са још троје ученика. Они су сви имали добре успехе, мало је било специфично јер нису сва такмичења била реализована у овом пролећном делу али битно је да су услови били једнаки за све и да се бодовало само оно где су сви могли да реално постигну успех, поред ње ова енерација има троје вуковаца што је такође добар резултат − истакла је Милићевић.

Награђени вуковци су и Урош Милетић, ученик завршног разреда Гимназије, Андријана Станојевић туристички смер, Миљана Костић ученица гимназије која је уједно проглашена и за спортисту генерације.

Награде су додељене и Сањи Јовановић смер финансијски администратор која је освојила прво место на регионалном такмичењу „Пословни изазов”, Маријани Живковић такође смер, финансијски администартор за изузетан успех током школовања, као и Андрији Илићу, ученику завршног разреда истог смера за хумани рад током ванредног стања.

Aperture: 9
Camera: NIKON D7000
Iso: 100
Orientation: 1

Ања Миленковић, ученица генерације одржала је поздравни говор у коме се захвалила пре свега својим родитељима, професорима и школским другарима.

Спорстко рекреативни центар „Подина” већ по традицији доделио је најбољим ученицима улазнице за Аква парк.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 2 =