Rekonstrukcija kanalizacione mreže u parku na Banjici

Društvo

U toku je rekonstrukcija kanalizacione mreže u parku na Banjici. Prema rečima Saše Drljače, direktora JKP „Napredak”, ovo je jedna od prvih kanalizacionih mreža koja je napravljena na prostoru Sokobanje, sa keramičkim cevima, koje je u velikoj meri oštetilo korenje parkovskog drveća, zbog čega je dolazilo do čestog izlivanja kanalizacije.

Pre dve godine, u sklopu izvođenja javnih radova, izvršena je rekonstrukcija jednog dela pomenute kanalizacione mreže. Trenutno se radi rekonstrukcija preostalog dela, odnosno čitave linije na potezu od hotela „Banjica” do regionalnog puta R-121 u dužini od 260 metara. Vrednost radova je oko dva miliona dinara.

Cevi su zamenjene, postavljene su šahte, a u narednih nekoliko dana, ukoliko vremenske prilike to dozvole, biće postavljeni i poklopci na šahtama, čime će u potpunosti biti završena rekonstrukcija ove kanalizacione mreže.

Nakon toga, krenuće se i sa rekonstrukcijom same parkovske površine. U okviru projekta prekogranične saradnje Srbije i Bugarske, koji nosi naziv „Balneološki i zdravstveni turizam”, u narednom periodu biće zamenjene pešačke staze, uređene zelene površine, a takođe će biti zamenjene i oštećene sprave za vežbanje, koje se nalaze u ovom parku. Ukupna vrednost ovih radova iznosi 250.000 evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

8 + eighteen =