Расподела бесплатне помоћи ЕУ станодавцима у Сокобањи

Друштво Економија Туризам

Европска унија наставила је да подржава сектор туризма, који се у претходном периоду, избијањем пандемије ковид-19 суочио са многим изазовима . Из програма и „Чисто и сигурно”, које подржавају ГИЗ и ЕУ а у оквиру пројекта „ЕУ за Тебе – за културно наслеђе и туризам”, Сокобањи су допремљени опрема и материјал за дезинфекцију простора који се издаје( апартмана, соба, вила и кућа за одмор) како би сви туристи били у безбедном амбијенту. У питању су дезинфекциони материјали и вредна опрема која ће се користити за примену тих материјала. Иначе, донација Европске уније од 66.2000 евра, коју чине вредна опрема и дезинфекциони материјал, омогући ће туристичким радницима широм Србије да свој посао обављају у складу са прописаним мерама, како би својим гостима приуштили безбедан боравак.

− Туристичка организација Сокобања је са општином Сокобања већ отпочела анкетирање станодаваца како бисмо утврдили тачан распоред  расподеле и испоштовали мере које су тренутно на снази, односно да бисмо избегли велика окупљања. Ми смо материјале превезли прошле недеље из магацина ЕУ који се налази у Београду и донацију депоновали у просторије бивше управне зграде „Требича” – каже Љубинко Миленковић, директор ТОСБ.

Средства за дезинфекцију простора и опреме, као и опрема за њихову употребу биће подељени носиоцима услуга смештаја у домаћој радиности у Сокобањи, у среду, 21. априла 2021. године у просторијама бивше управне зграде „Требич”, на улазу у Сокобању. Расподела почиње од 10:00 сати, по распореду и сатници која ће бити достављена пријављеним станодавцима, како би се избегла већа окупљања, а у складу са мерама на сузбијању пандемије коронавируса. Оно што станодавци посебно морају знати је да се ради утврђивања сатнице, морају пријавити за преузимање пакета помоћи и одређивања термина Туристичкој организацији Сокобања, путем телефона, на број 018 833 988, радним даном од 07:00 – 15:00 сати, односно на имејл адресу: tic@tosokobanja.rs. Пријављивање је могуће до понедељка 19.04.2021. године до 14:00 сати.

Треба нагласити да ће ову помоћ моћи да добију искључиво станодавци који легално послују а њих је у Сокобањи највише, чак око 90 посто. Имајући у виду велики број станодаваца ова расподела ће се сигурно вршити неколико дана , почевши од наредне среде.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen + four =