Десета ноћна Међународна изложба паса за памћење

Друштво

Десета Међународна изложба паса свих раса у организацији Кинолошког друштва Сокобања, одржана је у суботу на теренима Спортског центра „Подина” као ноћни догађај. Овогодишња изложба била је изузетно посећена, власници из 16 земаља довели су своје љубимце, тако да је учествовало чак 413 паса односно 113 раса. Према речима Војкана Мишљеновића једног од организатора, ово је импозантан број учесника и изложба за памћење.

 DSC9542
 DSC9518
 DSC9547
 DSC9560
 DSC9539
Orientation: 1

− Сваке године покушавамо да нешто допунимо и да организацију максимално усавршимо. С обзиром да изложбу организујемо сваки пут у јеку туристичке сезоне да би и гостима било занимљиво она је пре свега у функцији туризма па тек онда кинологије. Међутим, организација оваквог догађаја је веома комплексна и представља напор за само пар људи из кинолошког друштва, зато се надам да ће у будућности владати једна другачија атмосфера и да ће сви битни и релевантни чиниоци дати свој допринос  организацији оваквог великог догађаја јер је то у интересу читаве Сокобање − рекао је Мишљеновић.

Треба и напоменути да Сокобања једина има услове за одржавање ноћних кинолошких манифестација. Власници паса су били одушевљени осветљењем и квалитетом траве на којој се одржавала изложба.

Махмуд Ал Дагистани генерални секретар Кинолошког савеза Србије каже да је ова изложба из године у годину боља.

− Ја сам пре свега пријатно изненађен чињеницом да је након тога што прошле године због пандемије изазване корона вирусом, изложба и није одржана, оволико власника довело своје псе. Велики број излагача из великог броја земаља је велики успех, а захваљујући овако успешним изложабама ми показујемо свима да смо и даље у врху светске кинологије − рекао је Ал Дагистани.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × two =